Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Перший Всеукраїнський форум Національна дитяча рада «Почуй і підтримай дитину»!

10/12/2018

На виконання листа Уповноваженого при Президентові України з прав дитини від 12.11.2018 № 32-03/2504  Чуприна Дмитро,  голова учнівської ради обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради  взяв  участь у Всеукраїнському форумі Національної дитячої ради, який відбувся у м. Києві з 07.12.по 09.12.2018 року.

               Всі учасники  форуму спільно шукали відповіді  на питання, які турбують дітей. Обговорювали та планували, як діти можуть впливати на рішення на національному рівні.  Дорослі думають, що знають потреби дітей. Але чи завжди це так? Адже лише у відкритій розмові з дітьми можна з'ясувати, що саме нас турбує.

               Питання про освіту, проблеми булінгу, про освіту для дітей з  особливими можливостями було обговорено з Міністром освіти і науки Лілією Гриневич.

               Учасники мали нагоду поспілкуватися з директором Міжнародної благодійної організації «СОС Дитячі Містечка», Андрієм Чупріковим.

               Як правильно спілкуватися з людьми з особливими можливостями, розповідала Христина Монастирська «Inclusive friendly» / «Інклюзивно привітні». У ході обговорення, молодь, яка зібралася на форумі, виявила готовність робити  зміни задля кращого майбутнього, бути відкритою до дітей з особливими освітніми потребами.

               Про нові можливості для молоді, власні проекти та особистий досвід розповідав Олександр Педан на форумі Національної дитячої ради.

               80% дітей зустрічаються з булінгом! На форумі багато говорили про шляхи протидії булінгу, про Інтернет-безпеку, секстинг та грумінг. Учасники мали нагоду особисто запитати у Оксани Білозір про законопроект протидії булінгу.

Цікава та  пізнавальна робота Форуму  спонукала  всіх  до  плідної  співпраці.

Кожен учасник  мав  змогу  відверто говорити та бути почутими.

 

 

 

Дмитро Чуприна,

заступник президента

Миколаївської ООЛМС "Молодь - муйбутнє нації"

 

Всі новини →