Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Участь у міжнародному семінарі «Політика та практика викладання державної мови та мов національних меншин»

12/10/2018

 10-11 жовтня 2018 року заступник начальника відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти управління освіти та ресурсного забезпечення департаменту освіти і науки облдержадміністрації Багаєва Н.М. взяла участь у роботі міжнародного семінару «Політика та практика викладання державної мови та мов національних меншин» у місті Києві. Семінар проведений Міністерством освіти і науки України спільно з офісом Ради Європи в Україні.

Під час семінару відбувся обмін досвідом щодо викладання мови національних меншин в Україні, Республіці Сербії та Румунії.

Міністерством освіти і науки України представлено проект Дорожньої карти імплементації статті 7 «Мови освіти» Закону України «Про освіту» у закладах загальної середньої освіти до 2023 року в рамках виконання Рамкової конвенції про захист національних меншин та Європейської хартії регіональних мов або мов меншин, який обговорено в групах. Основну увагу зосереджено на питаннях підвищення кваліфікації вчителів шкіл з навчанням мовами національних меншин, створення ресурсів для якісного вивчення української мови та мов національних меншин у закладах загальної середньої освіти, організації україномовних таборів для учнів, збереження національної ідентичності національних громад як складової єдиного українського суспільства.

 

Всі новини →