Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Відбулася робоча нарада з керівниками органів управління освітою територіальних одиниць області

02/08/2018

 02.08.2018р. директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Удовиченко провела робочу нараду з керівниками органів управління освітою територіальних одиниць області. На порядку денному були такі питання:

Про забезпечення організованого початку 2018-2019 навчального року.

Про заходи щодо створення нового освітнього простору.

Про впровадження інклюзивної форми навчання, створення ІРЦ.

Про підготовку до опалювального сезону, закупівлю електроенергії.

Особливу увагу приділено створенню нового освітнього простору для майбутніх першокласників. Олена Олександрівна зазначила, що для створення нового освітнього простору в початкових класах закладів загальної середньої освіти Миколаївській області виділено із загального фонду Державного бюджету коштів у сумі 39911,5 тис. грн.., що розподілено між адміністративно-територіальними одиницями Органами місцевого самоврядування підтримано ініціативу Уряду та здійснено «дофінансування», що дозволило управлінням освітою територіальних одиниць області організувати процес створення нового освітнього простору для майбутніх першокласників. Станом на 01.08.2018 вже придбано сучасні меблі (одномісні парти-трансформери) для 28 % майбутніх першокласників, відкриті шафи для матеріалів та шафи для одягу, контейнери для роздаткового матеріалу – для 18 % учнів. Проекторами та ноутбуками забезпечено 37 % закладів загальної середньої освіти. Здійснено закупівлю меблів та комп’ютерної техніки для обладнання робочого місця вчителя у 53 % шкіл. Дидактичні матеріали, необхідні для компетентнісного навчання, придбано для 40 % закладів загальної середньої освіти.

Присутні керівники від освіти розповіли про проведену роботу на місцях та зауважили, що такий темп облаштування класних кімнат пов'язаний з особливостями і термінами проведення процедури торгів, надмірною завантаженістю постачальників. Разом з тим, процес триває безперервно.

Крім того, Олена Удовиченко розповіла, що в департаменті триває процедура відкритих торгів на закупівлю обладнання для 10 кабінетів хімії, 7 кабінетів фізики, 11 кабінетів географії, 10 кабінетів математики, 13 лінгафонних кабінетів, 9 кабінетів біології, 10 кабінетів предмета «Захист Вітчизни», 14 кабінетів української мови та 17 інтерактивних дошок. Оголошено державні торги на придбання ноутбуків у кількості 477 одиниць.

 

Всі новини →