Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

На Миколаївщині проходить Всеукраїнський фестиваль дитячої художньої творчості «Єдина родина»

10/06/2018

 10 червня 2018 року на базі санаторію «Борисфен»  у м. Очаків  відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського фестивалю дитячої художньої творчості «Єдина родина».

Фестиваль проводиться з метою популяризації дитячої та юнацької творчості, виявлення талановитих і обдарованих дітей та молоді, розвитку їх творчих здібностей, залучення юних аматорів до активної участі у мистецькому житті, пошуку нових форм і методів роботи з виконавцями, поширення передового досвіду.

З 10 по 21 червня 2018 року юні аматори з колективів художньо-естетичного напряму позашкільної освіти  вокального, хореографічного, народно-інструментального, фольклорного, циркового жанрів, гуртків художнього слова та літературної творчості будуть змагатися за першість на сценічних майданчиках міста Очакова.

Майбутні народні майстри з гуртків образотворчого та декоративного мистецтва, протягом фестивальної зміни працюватимуть над створенням конкурсних виробів, які по завершенні, будуть об’єднані у виставку дитячих робіт, з якою ознайомляться не тільки журі фестивалю, а й жителі  та гості міста Очаків.

З вітальними словами до всіх учасників та гостей звернулась голова фестивалю, директор обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради, Заслужений працівник освіти України Щукіна Л.В.

Лариса Вікторівна, зазначила, що крім конкурсних переглядів планом роботи фестивалю передбачено проведення творчих лабораторій, майстер-класів, практичних семінарів, дискотек, конкурсів, ігрових і розважальних програм.

Дні фестивалю – це конкурсні перегляди, виставки, прослуховування; майстер-класи від ведучих фахівців України відповідного жанру; дуже цікава та різноманітна розважальна програма, а головне – це нові знайомства, добрий настрій, Чорне море та приємні спогади.

Учасниками першої фестивальної зміни стали вихованці фольклорних, хореографічних колективів, представники ДУМ та ОТМ з Миколаївської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Харківської, Хмельницької, та Київської областей.

Бажаємо учасникам творчих успіхів, гарного настрою та перемог!

11 червня 2018 року в рамках Всеукраїнського фестивалю дитячої художньої творчості «Єдина родина» відбулося відкриття виставки робіт конкурсантів напрямків декоративно-ужиткового мистецтва та образотворчого мистецтва. 

На виставці представлені роботи, які учасники виконали у своїх закладах освіти. У заході взяли участь колективи з Миколаївської, Хмельницької та Дніпропетровської областей, а саме: «Зразковий художній колектив» гурток образотворчого мистецтва «Сонячне сяйво», «Зразковий художній колектив» гурток аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво», «Зразковий художній колектив» декоративно-ужиткового мистецтва «Колаж», «Зразковий художній колектив» «Вироби зі шкіри», гурток «Анімація», колектив «Художні вироби з вовни».

Продовжується робота учасників напрямків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва в рамках конкурсу.

У другій половині дня відбувся майстер-клас для учасників номінації «Хореографія», який провела Аліна Лаговська - учасниця Apache Crew, представниця першої української voque-команди The House of Rapture, героїня кліпів Монатика, Івана Дорна, Віри Брежнєвої, Макса Барських та Constantine, переможець Всеукраїнських батлів у номінації «All styles», універсальний танцюрист, головна vogue-diva «Pink Purple».

Завершився день веселою конкурсною програмою та запальною дискотекою, де діти виконували хореографічні композиції, які вивчили на майстер-класі.  

 

 

 

Всі новини →