Главная » Новини
Українська | Русский | English
Главная Новини Оголошення Нормативно-правовая база Актуально Доступ до публічної інформації Звернення громадян 1

Новини

Олександр Трайтлі провів відеоселекторну нараду щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 на Миколаївщині

04/09/2020

 

У пятницю, 4 вересня,  заступник голови Миколаївської ОДА Олександр Трайтлі провів відеоселекторну нараду з головами райдержадміністрацій, міськими (міст обласного значення) головами, головами ОТГ щодо запобігання поширенню на території Миколаївської області коронавірусу COVID-19, навчання в ЗОШ в умовах карантину та інше.

 

У нараді взяли участь начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Лариса Бурденко та начальник департаменту освіти Миколаївської ОДА Олена Удовиченко.

 

На початку наради Олександр Трайтлі акцентував увагу на погіршенні епідемічної ситуації як в області, так і в місті.

 

«В нас є вкрай негативна динаміка по захворюваності на коронавірус. Вчора, рішенням Державної комісії ТЕБ та НС Миколаїв, Вознесенськ, Баштанський, Кривоозерський та Очаківський райони було переведено в жовту зону», - зазначив він.


 
Він акцентував, що сьогодні обласною комісією ТЕБ і НС прийнято рішення яким заборонено: 
- робота після 24-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування без організації дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;


- діяльність хостелів;


- відвідування сторонніми особами установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово).

 

Олександр Трайтлі поінформував, що з початком навчального процесу робота закладів освіти знаходиться на постійному контролі штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної НС природного характеру, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби. Наразі створена комісія з представників штабу, якою будуть здійснені перевірки ЗОШ без попередження. Також за його словами аналогічні перевірки будуть проводитися комісіями і на державному рівні. 

 

Як зазначила Ларіса Бурденко є певний ряд проблем, з якими вони зіткнулися під час перевірок шкіл - харчування дітей, дотримання маскового режиму, тощо. 

 

Олександр Трайтлі ще раз акцентував увагу присутніх на необхідності постійного проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення через засоби масової, соціальні та інші канали інформації щодо встановленого «жовтого» рівня епідемічної небезпеки та важливості дотримання протиепідемічних заходів.

 

У ході наради також обговорили стан підготовки да опалювального сезону та питання використання освітньої субвенції. 


За результатами наради доручено:

- створити робочі групи на місцях для перевірок на постійній основі закладів освіти з проведенням роз’яснювальної роботи;
- підготувати звіти щодо готовності усіх служб до опалювального сезону;
- підготувати звіти щодо використання освітньої субвенції.

Всі новини →