Homepage Новини Оголошення Regional state administration Актуально Доступ до публічної інформації Звернення громадян 1

Новини

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

28/08/2020

 29 серпня ми відзначаємо День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського від 23 серпня 2019 року.

Цю дату було обрано невипадково, оскільки саме 29 серпня у 2014 році в «Іловайському котлі» держава втратила найбільше бійців за весь час війни на Донбасі.Ті трагічні події розгорталися саме на полях соняхів, які вже поспіли.

Тому сонях – символ скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами…

28 серпня 2020 року виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації, заступник голови райдержадміністрації Петро Паламарюк провів зустріч із родинами загиблих учасників антитерористичної операції. Спілкуючись з членами родин загиблих військових, керівник району цікавився проблемними питаннями, які на даний час їх турбують, з метою допомоги у їх вирішенні.

На зустрічі було обговорено ряд важливих питань, а саме соціальна допомога членам родин загиблих, оздоровлення військовослужбовців, земельні питання, облаштування Парку нескорених в м.Нова Одеса.

Очільник району подякував родинам загиблих героїв за їхній подвиг та зазначив, що обов’язок органів виконавчої влади надавати всіляку підтримку кожній родині в межах своїх повноважень.

На завершення зустрічі керівник району наголосив, що готовий до діалогу та співпраці.

Серед полеглих воїнів неоголошеного російсько-українського конфлікту 9 наших земляків

На знак вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців внаслідок російської збройної агресії біля пам’ятного знаку героям, що знаходиться в парку Нескорених міста Нова Одеса відбувся мітинг пам’яті , у якому взяли участь керівництво району та міста. Вшанувати пам'ять полеглих воїнів також прийшли представники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, трудових колективів, учасники антитерористичної операції, молодь, громадськість міста. У зверненні до присутніх на мітингу пам’яті виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації, заступник голови райдержадміністрації, депутат трьох скликань Петро Паламарюк висловив щирі співчуття сім’м загиблих та безмежну вдячність батькам, які виховали справжніх патріотів і захисників своєї країни. Він наголосив, що в цей день ми згадуємо тих, хто ціною власного життя захищав рідну землю зі зброєю в руках. Це великий подвиг, про який ми не повинні забувати. Також керівник району подякував за мужність і героїзм тим, хто повернувся додому живим.

До підніжжя пам’ятного знаку лягли не лише квіти, а й символічні соняшники спогадами про тих, хто не вийшов із соняшникових полів під Іловайськом.

По завершенню мітингу керівники району та міста відвідали могили загиблих воїнів

Пам’ятаймо наших героїв-захисників.

Всі новини →